Om Tårnby

Tårnby Kommune er en københavnsk forstadskommune på Amager og hører til Region Hovedstaden. Til kommunen hører også Øresunds-øerne Saltholm og Peberholm.

Tårnby Kommune er beliggende tæt på hovedstadens centrum, og vi er tæt på 43.000 indbyggere (2016). Vi synes selv, at vi har utrolig meget at byde på; det gælder for både borgere, besøgende og erhvervslivet.
Vi får løbende nye borgere til kommunen – det er naturligvis positivt.
Bosætning er højt prioriteret hos os, og vi gør vores til, at alle skal falde godt til. Undersøgelser viser i øvrigt, at vi er den kommune i landet, hvor flest unge vender ”hjem” igen. Det handler om at komme tilbage til de kendte omgivelser fra barndommen, efter at have været væk i nogle år – typisk for at uddanne sig. Det vidner om, at mange sætter pris på den tryghed, nærhed og de gode skole-, dag- og fritidstilbud, der er her.
Vi har store rekreative områder, herunder Naturområde Vestamager, vi har en lystbådehavn, et søbad, mange forskellige kultur- og fritidstilbud og ikke mindst Nordeuropas største akvarium – Den Blå Planet. Akvariet er en af landets største turistattraktioner. Det byder på oplevelser, formidling og læring i verdensklasse. Den Blå Planet tiltrækker gæs ter fra nær og fjern – og i Tårnby ser vi attraktionen som et vartegn.
Med metroen, lufthavnen, motorvejen, Øresundsforbindelsen og regionaltog til både Sverige og Sjælland må man sige, at Tårnby og Amager er særdeles tydeligt placeret på landkortet rent infrastrukturelt. I Tårnby Kommune har denne udvikling haft og vil også i fremtiden få stor betydning – det gælder også for erhvervsudviklingen.
Vi har eget statsanerkendt kunstmuseum, Kastrupgårdsamlingen, med skiftende og spændende udstillinger. I Kulturhuset Kastrup Bio er der løbende en lang række spændende aktiviteter og arrangementer – herunder selvfølgelig biograffilm.

Henrik Zimino, borgmester

Læs evt. mere om Tårnby her.

 

Kontakt

Felter med * skal udfyldes.

Gert Billing
Formand

Tlf: 60455800

Leo Michelsen
Bestyrelsesmedlem

Tlf: 26180464

Lea Davidsen
Bestyrelsesmedlem

Tlf: 20761023